Schildersbedrijf Broekhuizen is in 1957 gestart door Thijs Broekhuizen. Vanuit Kampen werden diverse werkzaamheden uitgevoerd in de net ontgonnen Noordoostpolder. Daar hier voldoende toekomst perspectief voorhanden was, verhuisde het bedrijf naar het dorp Nagele. Als een van de eerste schildersbedrijven in de Noordoostpolder kreeg men al snel veel klandizie van domeinen, middenstanders, agrariers en woningbouw in Emmeloord en de omliggende dorpen.

 

In de hoogtijdagen 1965-1973 waren er maar liefst 55 schilders werkzaam in de Noordoostpolder, Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.


In 1977 werd het schildersbedrijf door de zonen Peter en Gerrit overgenomen. Peter vestigde zich in Biddinghuizen, Zeewolde, Lelystad en later ook  in Dronten. Gerrit verhuisde het allround schildersbedrijf naar Emmeloord en startte een daarnaast ook een doe-het-zelf zaak aan De Deel en de Europalaan te Emmeloord.

In 2004 heeft Martijn van der Zwaard het schildersbedrijf van Gerrit Broekhuizen overgenomen. Tegenwoordig zijn we niet alleen werkzaam in de Noordoostpolder, maar ook ver daar buiten.

 

Martijn van de Zwaard, Emmeloord


schilderen

SCHILDERWERK

glaszetter

GLASZETTEN

behangen

BEHANGEN

offerte

OFFERTE AANVRAGEN